Ce înseamnă acest lucru? Când vorbim despre sustenabilitatea unui produs, vorbim despre impactul pe care îl are asupra mediului și asupra celor care îl produc, îl manipulează, îl transportă, îl vând – și îl cumpără! Este foarte important pentru noi să ne asigurăm că toate produsele noastre sunt fabricate cu grijă și responsabilitate pentru planeta noastră și pentru persoanele implicate în ciclul de viață al produsului de aceea promovam produsele Mayoral .

Ne străduim în permanență să îmbunătățim sustenabilitatea produselor noastre. Vrem să dăm tonul schimbării către un viitor al modei mai sustenabil – și vrem să îți spunem cum facem acest lucru.

 

Fiecare generație are drept scop dezvoltarea tehnologică, economică și socială, care conduc la o viață mai bună. Consecvența pentru atingerea acestor obiective a condus la stadiul de dezvoltare actual.

Totuși, nu ducem lipsă de efecte neplăcute, deoarece din ce în ce mai multe resurse devin insuficiente, climatul se schimbă, iar mediul se deteriorează din ce în ce mai repede.

Având în vedere constrângerile mediului, dar și cele sociale și economice, oamenii sunt pe cale să înțeleagă faptul că, dacă vom continua să consumăm nejustificat de mult, să risipim și să ignorăm semnalele date de climă, ne vom autodistruge.

 

"Cu scopul de a promova schimbarile pozitive, de a reduce impactul propriu asupra planetei si de a lasa mostenire copiilor o lume mai buna, am creat #ecofriends; un proiect de sustenabilitate bazat pe angajamentul nostru ferm fata de mediu, prin actiuni si initiative catre un viitor mai durabil.

Ne propunem ca 50% din colectiile noastre sa contina tesaturi de origine sustenabila pana in 2025.

Fiecare decizie, fiecare gest.. conteaza. Continuam sa avem grija de planeta.. Ne ajuti? Loving the planet! "

MAYORAL

In colectiile MAYORAL au  inclus tesaturi certificate ca fiind de origine sustenabila.

Subliniem folosirea bumbacului organic, a bumbacului de productie sustenabila si a fibrelor reciclate (printre care ar trebui evidentiat Repreve®). In 2021, este inclus, de asemenea, fibre celulozice certificate ecologic (vascoza si lyocell).

In fiecare sezon Mayoral cauta activ produse care indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate si controlam riguros gestionarea resurselor din lantul nostru de aprovizionare. In plus, cei mai apropiati frunizori ai fabricii Mayoral sunt certificati Oeko-Tex®. Tesaturile si accesoriile certificate de Oeko-Tex® sunt inofensive din punct de vedere ecologic.

Bumbac organic

Bumbacul organic este cultivat fara pesticide, insecticide sau ingrasaminte chimice, protejand ecosistemul terenului. In timpul productiei si filtrarii sale, nu se utilizeaza substante toxice, ceea ce impiedica expunerea pielii sensibile la acestea. Imbracamintea eco din colectia noastra ce contine bumbac organic in compozitie, are un continut de 50%.

Bumbac sustenabil

Bumbacul sustenabil reduce impactul asupra mediului prin restrangerea utilizarii substantelor chimice si economisirea apei si a energiei, imbunatatind mediul de viata si dezvoltarea economica a regiunilor producatoare de bumbac. Imbracamintea ecologica din colectia noastra care include bumbac sustenabil in compozitie are un continut minim de 80%.

Repreve®

Repreve® este o fibra de polistier cu nume propriu, fabricata din sticlele de plastic reciclate. Prin reciclarea acestui tip de ambalaj PET se reduce volumul deseurilor de plastic din depozite si poluarea marilor si oceanelor. Imbracamintea ecologica din colectia noastra care include Repreve® in compozitie are un continut de minim 20%.

Fibre reciclate

In catalogul nostru veti gasi articole de imbracaminte confectionate din fibre durabile, printre care si bumbac reciclat si polistier. Bumbacul reciclat este format din fibre de bumbac si tesaturi, reducand astfel impactul cultivarii sale, emisiile de CO2 si consumul de apa. Polistierul reciclat este fabricat din materiale reciclate, precum tesaturi din polistier si deseuri de PET. Are aceleasi caracteristici tehnice ca si celelalte fribre de polistier, iar impactul productiei sale asupra mediului inconjurator este mai mic. Imbracamintea ecologica din colectia noastra ce include fire reciclate in compozitie are un continut minim de 20%.

Afla mai multe AICI